Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Boks

U toku pregovori za meč Tyson – Holyfield

Tyson_Holyfield

Mnogi se još sjećaju njihovog meča iz 1997., kada je Tyson u drugoj rundi Holyfieldu odgrizao dio uha, zbog čega je meč morao biti prekinut. To je bio njihov drugi dvoboj, prvi je sedam mjeseci prije toga dobio Holyfield tehničkim nokautom u 11. rundi

Legendarni američki bokseri i nekadašnji svjetski prvaci u teškoj kategoriji Mike Tyson i Evander Holyfield počeli su pregovore o povratku u ring u 53., odnosno 57. godini.

Oba boksera su zadnjih sedmica više puta izjavila da se žele vratiti u ring zbog dobrotvornih razloga. Do sada su međusobno imali dva meča.

Kao mogući Tysonovi protivnici pominju se novozelandska ragbi zvijezda Sonny Bill Williams i otac boksera Tysona Furyja, John Fury.

Najveću pažnju privlači najava obračuna starih rivala iz ringa.

Holyfield je u obraćanju medijima otkrio da su počeli pregovori za meč s Tysonom, koji bi bio egzbicijski i dobrotvorne prirode.

– Nismo se još dogovorili, ali ide sve u tom smjeru – kazao je Holyfield i dodao: “Nemam ništa protiv toga da uradimo nešto slično.”

Naglasio je da novac nije razlog povratka u ring.

Mnogi se još sjećaju njihovog meča iz 1997., kada je Tyson u drugoj rundi Holyfieldu odgrizao dio uha, zbog čega je meč morao biti prekinut. To je bio njihov drugi dvoboj, prvi je sedam mjeseci prije toga dobio Holyfield tehničkim nokautom u 11. rundi.

Holyfield je karijeri imao 57 borbi, 44 je dobio, deset izgubio, dva puta je remizirao, a jedna borba je prekinuta. Tyson je 50 puta ring napustio kao pobjednik, a izgubio je šest mečeva.