Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zenici se ponovno pokreće ženska rukometna ekipa “Čelik Junior”

Počeo “Rukometni spektakl” koji je u Zenici okupio 600 igrača

Upravni odbor Škole rukometa ”Čelik Junior” donio je odluku o osnivanju ženske rukometne ekipe kluba, koja će ovih dana početi sa radom u Sportskoj dvorani Bilimišće.

Nakon što je prije nekoliko godina, zbog problema sa finansiranjem, prestao da radi Ženski rukometni klub “Čelik”, volonteri Škole rukometa ”Čelik Junior” pokrenuli su rad svoje ženske ekipe i nakon nekoliko godina ostvarili su odlične rezultate u mlađim kategorijama.

Ženska ekipa juniorki “Čelik Juniora” bila je dvije godine prvak “Lige Srednja Bosna”, ali se ekipa nije mogla održati i igrati u starijoj konkurenciji.

– Budući da je bilo riječ o juniorskoj selekciji, a koja se nalazila na prekretnici života, ženska ekipa je prestala s radom zbog odlaska velikog broja igračica na fakultete. Međutim, odlučili smo da ženskom rukometu damo novu priliku, jer naš grad to zaslužuje i svi zaslužujemo da imamo i ženski rukomet u gradu sporta – kažu članovi Škole rukometa ”Čelik Junior”.

Prvi treninzi ženske rukometne ekipe i to za djevojčice rođene 2004., 2005. i 2006. godine, počinju od 11. decembra u sportskoj dvorani ”Bilmišće”, a treninge će voditi glavna trenerica Afrodita Zeljko sa svojim pomoćnicima.