Ubijena 22-godišnja talentovana sportašica

golferica ubijena

Stravičan zločin zadesio je svijet sporta. Španska golferica Celia Barquin Arozamena, jedna od najtalentiranijih u Evropi, ubijena je u Amesu, gradiću u SAD-u u državi Iowi.

Prema pisanju američkih i španskih medija, u jutarnjim satima ponedjeljka na golfskom igralištu najprije je pronađena torba, a potom i beživotno tijelo 22-godišnje Španjolke. Američka policija odmah je potvrdila da je riječ o ubistvu te je nedugo nakon toga privela osumnjičenika.

Collin Daniel Richards glavni je osumnjičenik za ubistvo i trenutno se nalazi u pritvoru.

Arozamena je bila jedna od vrlo talentiranih golferica, koja je u 2018. osvojila turnir Big 12 i individualno Evropsko prvenstvo. Zbog tog je uspjeha proglašena najboljom sportašicom na sveučilištu Iowa State, čime je osigurala nastup na jednom od najvećih golfskih turnira – US Openu.

“Celia je imala zarazan osmijeh, vedru ličnost i svi koji smo ju upoznali imali smo veliku sreću. Nedostajat će nam jako. Bila je spektakularna studentica, sportašica i ambasadorica Iowa Statea”, stoji u saopćenju za javnost sveučilišta koje je pohađala u SAD-u.