Kolegij Skupštine KS razmatra odluku o TV prijenosu sjednice

BiH

skupstina ks2

Nakon što je počeo nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zatražena je pauza na kojoj će Kolegij Skupštine KS odlučiti hoće li poništiti odluku o ukidanju televizijskog prijenosa nastavka 44. radne sjednice Skupštine KS na Televiziji Sarajevo (TVSA).

Pauzu je zatražio samostalni zastupnik Mirsad Pindžo koji je ukazao na važnost živog televizijskog prenošenja sjednica, te naglasio kako nema razloga da se on zabrani dok traje predizborna kampanja.

Na sjednici će, nakon pauze, zastupnici Skupštine KS razmatrati dva za mlade najvažnija dokumenta – Nacrt strategije razvoja obrazovanja i nauke KS za period 2018.-2022. godina i Nacrt strategije za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim planom implementacije u KS.

Pred zastupnicima su i izvještaji o poslovanju kantonalnih ustanova iz oblasti zdravstva i komunalne privrede, kao i odluka o razrješenju starih i potvrđivanju novog predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća Televizije Kantona Sarajevo.