Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fight night

UFC spektakl za kraj godine: Čudesni Brazilac brani pojas nakon samo tri sedmice

Iako će UFC Fight Night zatvoriti borilačku godinu 20. decembra, ove nedjelje 13. decembra na rasporedu je posljednji veliki UFC event, 256. po redu

UFC je za kraj godine fanovima odlučio pružiti pravi spektakl – u naslovnoj borbi UFC-a 256 Deiveson Figueiredo brani pojas muha-kategorije protiv Brandona Morena, dok nas u sunaslovnoj borbi čeka sjajan meč i povratak Tony Fergusona protiv Charlesa Oliveire.

Nakon što je 22. novembra porazio Alexa Pereza, čudesni Deiveson Figueiredo opet ulazi oktagon u obranu titule, dok ga s druge strane čeka Brandon Moreno. Ako titulu odbrani i ovog puta, postat će prvi prvak u UFC historiji koji je obranio titulu dva puta unutar mjesec dana. Brandon Moreno svoju je zadnju pobjedu, treću u nizu, također upisao na UFC-u 255.

U sunaslovnoj borbi bivši privremeni prvak lake kategorije Tony Ferguson vraća se u kavez borbom protiv Charlesa Oliveire. Nakon teškog poraza od Justina Gaethjea u aprilu Ferguson ne odustaje od povratka u oktagon, gdje ga čeka jedan od najboljih boraca lake kategorije Charles Oliveira, koji je neporažen u posljednjih sedam nastupa.

Od ostalih borbi u glavnom dijelu priredbe tu je još jedan okršaj u lakoj kategoriji između Renata Moicana i Rafaela Fizieva, u srednjoj kategoriji suočit će se Kevin Holland i Ronaldo Souza, a “main card” će otvoriti teškaši, legendarni Junior Dos Santos i Ciryl Gane.

ufc