Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wozniacki: Nije lijepo što su Šarapovoj poslali pozivnicu

wozniacki_sarapova

Teniski WTA turnir u Stuttgartu počinje 24. aprila, Šarapovoj kazna zbog dopinga ističe dva dana kasnije. No, svejedno je dobila pozivnicu za taj turnir. Kakve li slučajnosti, sponzor tog turnira je Porsche, koji sponzorira i Mariju Šarapovu.

Ostale teniserke su bijesne. Prva je glas podigla nekada prva igračica svijeta, Dankinja Caroline Wozniacki, kojoj nije jasno kako Šarapova može dobiti pozivnicu za turnir koji počinje dok joj suspenzija zbog pada na doping testu još traje.

– Mislim da svi vide što se tu radi. Izvrću pravila kako bi pogodovali onima kojima to odgovara. Rade šta im je volja – rekla je Wozniacki.

Šarapova je zadnji meč odigrala u Australiji 2016. godine. Koristila je zabranjeni Meldonij. Suspendovali su je na dvije godine, a kasnije su joj smanjili kaznu na 15 mjeseci.

– Mislim da svako zaslužuje drugu šansu, ali ako je neko suspendovan zbog dopinga, taj bi trebao krenuti od početka, od dna, a ne primati pozivnice – rekla je Dankinja.

Šarapova će vjerovatno pozivnicu dobiti i za Roland Garros.

Odigra li dobro u Madridu i Rimu, moguće je da će skupiti dovoljno bodova za kvalifikacije za Wimbledon. Ako ne uspije, i tamo će morati tražiti pozivnicu. E, to bi već mogao biti problem za tradicionalno konzervativni All England Club.