Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zovko: Respektujemo “Studente”, ali smo favoriti

zovko_buric

Rukometaši visočke Bosne Centrotrans u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra dočekuju ekipu sarajevske Bosne.

Nakon četiri odigrana kola dva stara rivala imaju samo po tri boda, zbog čega ni u jednom taboru ne mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom.

Trener Visočana Dragan Zovko je na konferenciji za medije kazao da njegov tim u svakom meču ide na pobjedu.

– Svaku utakmicu igramo da pobijedimo i u svaku ulazimo s nadom da ćemo pobijediti. A uoči svakog meča šanse su nam 50:50, a naročito kad se radi o duelu dvije Bosne, jer postoji veliko rivalstvo dva kluba, a i mnogo igrača je igralo u oba kluba. Mi nemamo razloga da se plašimo bilo koga, jer dobro radimo, ali respketujemo svakoga, pa i sarajevsku Bosna koja je “zadnja” na tabeli, jer su imali jake rivale. Želimo da uđemo u dobru seriju, jer je naš početak prvenstva komplikovan, kako zbog odgađanja, tako i zbog raznoraznih pauza – kazao je Zovko, koji je pozove navijače da u što većem broju dođu u KSC Mladost.

Rukometaš Mahir Burić obećao je da će visočka ekipa dati maksimum na terenu.

– Sarajevska Bosna je mlada ekipa, pojačana s nekoliko iskusnijih igrača. Mi ćemo dati maksimum, spremni smo, jer smo jako dobro radili prethodnu sedmicu spremali se za taj derbi donjeg dijela tabele. Najbitnije je što nemamo povrijeđenih igrača i da, ponavljam, damo maksimum za tri boda – izjavio je Burić.

Susret 5. kola Premijer lige BiH između RK Bosna Centrotrans i RK Bosna (Sarajevo) igra se sutra od 19 sati u KSC Mladost u Visokom, saopćeno je iz Pres službe RK Bosna Centrotrans.