Ostali sportovi

Njemački teniser

Zverev saznao kaznu zboog divljanja tokom meča

08/03/2022

Zverev je kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara zbog nesportskog ponašanja i s više od 31.000 dolara turnirske zarade

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem teniseru svijeta, Nijemcu Alexanderu Zverevu uslovnu suspenziju od osam sedmica neigranja zbog razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu, zbog čega je izbačen s tog turnira.

Kazna će mu biti aktivirana ako u sljedećih godinu dana ponovi nesportsko ponašanje na terenu, prenosi Hina.

Zverev je kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara zbog nesportskog ponašanja i s više od 31.000 dolara turnirske zarade, a izgubit će i sve ATP bodove zarađene u pojedinačnoj igri i igri parova na turniru Abierto Mexicano.

Nakon revizije ATP je utvrdio da je 24-godišnji Nijemac počinio “težak prijestup” i izrekao mu dodatnu kaznu od 25.000 dolara i osam sedmica zabrane nastupa na bilo kojem ATP natjecanju. Nakon što je izgubio u parovima u Acapulcu i uznemiren zbog odluke suca, Zverev je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju te je bio vrlo blizu da pritom povrijedi suca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.