Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Bajević: Igračima moram čestitati…

dusan-bajevic

Mi nastavljamo dalje, imamo druge dvije utakmice koje ćemo pokušati odigrati što bolje

Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević nakon poraza od Sjeverne Irske, kojim su njegovi izabranici ostali bez šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je da je razočaran.

– Razočarenje je što nismo prošli. Teško je svima. I igračima, nama i naciji. Dali smo sve što smo mogli da damo u ovoj utakmici. Imali smo prilike, igralo se otvoreno i s jedne i s druge strane, bilo je šansi. Možda je moglo da bude više golova i s jedne i druge strane. U ovakvim situacijama i kod ovakvih utakmica, gdje su ulogu imale i druge stvari, kao što su okupljanja igrača, vidi se da neki nisu prošli pripreme, nisu mogli da izdrže ovu utakmicu do kraja. Ali opet su skupili toliko snage i ja im čestitam, odigrali su koliko su mogli, rekao je Bajević i dodao:

– Mi nastavljamo dalje, imamo druge dvije utakmice koje ćemo pokušati odigrati što bolje. Prije svega trebamo ove igrače da odmorimo, imamo druge igrače koji isto tako trebaju da dobiju šansu. Pa ćemo vidjeti. Ali ovo što je zaista teško palo svima, igračima kojima moram čestitati, da zaboravimo ovo i da krenemo u nove pobjede. Nekada se dešavaju neke stvari koji ti teško padaju, žališ za tim, ali šta možemo.

Bajević je kazao i kako će za naredne utakmice Lige nacija, koje bh. tim igra protiv Holandije i Poljske, naći snagu.

– Moramo pokušati odigrati najbolje što možemo. Umroni jesu, imamo dva dana za odmor, ali u timu imamo 5,6 do 7 igrača koji nisu igrali, rekao je Bajević.

Bajeviću je ovo bila treća utakmica na klupi otkada je preuzeo Zmajeve. Jednu je remizirao i dvije izgubio.