Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten bh. reprezentacije

Džeko: Ne treba kriviti igrače koji su promašili penal

zmajevi bih irska dzeko (1)

Nismo se planirali povući, ali nekada te tok utakmice dovede do toga da se povučeš, rekao je Džeko

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko nakon poraza od Sjeverne Irske na penale na Grbavici, kazao je da “imamo za čim da žalimo”.

“Nažalost nismo prošli, a možemo da žalimo. Najviše mi je žao momaka koji su promašili. To je lutrija i njih ne treba kriviti. Žao mi je što to nismo riješili u 90 minuta. Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, drugo smo se bespotrebno povukli i dozvolili smo im da šalju te duge lopte”, rekao je Džeko, te dodao:

“Nismo se planirali povući, ali nekada te tok utakmice dovede do toga da se povučeš. Primili smo gol iz ničega. Imali smo šanse i u drugom, Rade, Pjanić, ja… Bilo je prilika da se riješi i prije. Žao mi je momaka, ali idemo dalje.”

Džeko je istakao kako su svi dali sve od sebe na terenu.

“Nije nimalo lagano igrati 120 minuta, početak je sezone. Momci su dali sve od sebe, sreća pa ima dosta momaka na spisku i ako neko ne bude mogao sigurno je da su spremni da ih zamjene”, rekao je Džeko.

Na pitanje o nastavku igranja za reprezentaciju i pokušaju da se plasira na EP 2024. godine, Džeko je rekao:

– Pa, ne znam, vidjet ćemo, ne bih išao baš tako daleko u budućnost, najbitnije je da sam zdrav. Dobili smo tih mladih igrača koji su pokazali da mogu biti dio ove reprezentacije i da će biti sigurno pojačanje za budućnost.