Selektor Zmajeva

Nakon poraza Bajević govorio o tome da li će ostati selektor

bajevic (1)

Mogli smo proći dalje da smo dali golove. Imali smo šanse, to je fudbal. Ta, luda sreća nije bila na našoj strani

Teško nam je. Razočarani smo, rekao je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je u četvrtak naveče u Sarajevu poslije jedanaesteraca u polufinalu play-offa za EURO eliminisana od Sjeverne Irske (4:5), nakon što je u 120 minuta igre bilo 1:1, javlja Anadolu Agency (AA).

”Ima nekih stvari koje teško prevališ preko glave, da uradiš nešto što treba, da li ti nešto smeta ili ne?! Mogu kazati da nam je žao što nismo došli u situaciji da igramo finale play-offa. Nemam šta zamjeriti igračima, dali su sve od sebe, željeli toliko… Ovakvo, kada odlučuju penali treba imati i sreće da bi išli dalje. Imali smo igru i prilike, igrali 60 minuta dovoljno dobro, ali eto to je fudbal, to je tako”, istakao je Bajević, dodavši:

”Mogli smo proći dalje da smo dali golove. Imali smo šanse, to je fudbal. Ta, luda sreća nije bila na našoj strani.”

Kazao je da ne zna da li će ostati selektor BiH i u narednom periodu.

”To ne znam. Ove dvije utakmice naredne da, ali dalje… To ne zavisi samo od mene, zavisi od predsjednika i saveza”, naglasio je Bajević.

Na pitanje da li je birao ko će izvoditi jedanaesterce, odgovorio je:

”Nije lako igrati 120 minuta, umoran i šutirati. Pitali smo ko će šutirati, a onda smo ih na kraju odabrali. Pitali smo, samo se jedan dvoumio.”