Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Ostali smo u životu, zamislite da nismo zabili odmah

mesa bazdarevic

Mehmed Baždarević, nakon utakmice s Izraelom nije bio pretjerano euforičan. Čuo je Meša za rezultat Velsa i Belgije. Nije ga priželjkivao. Ipak, sreću nije mogao sakriti zbog pobjede na Bilinom polju.

“Kako sam i očekivao, bila je to zaista teška utakmica. No, mislim da smo zaslužili pobjedu”, počeo je Meša svoje obraćanje novinarima.

Šok nakon gola Izraelaca brzo smo preboljeli…

“Bilo je idealno da zabijemo odmah taj gol, zamislite kako bi bilo da nismo uspjeli, da smo na poluvrijeme otišli s minusom. Mislim da smo nakon tog munjevitog preokreta potpuno kontrolisali meč. I taj treći gol je došao kao potvrda toga”.

mesa bazdarevic izrael

Baždarević sretan, slijedi Belgija (Foto: E. B.)

Na pitanje ima li nekih stvari s kojima nije bio zadovoljan, Baždarević je kratko i jasno odbrusio:

“Nema!”

O partiji iz snova Edina Višće, selektor je kazao:

“Sigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji na terenu. Mi znamo da on igra jako dobro. Suigrači su ga jako dobro pomogli. Igrao je baš onako kako smo željeli. Ipak, mislim da mu je cijela ekipa pomogla da odigra tako sjajnu utakmicu”.

O Ognjenu Vranješu i poruci BH Fanaticosa upućenoj njemu na startu i na kraju utakmice, a sve vezano za “slučaj tetovaža”, Meša je imao prilično jasan stav:

[quote_box_left]Nismo očekivali da će Vels dobiti Belgiju. Najvažnije je bilo da mi dobijemo, da ostanemo u životu. Pustite nas malo da proslavimo. Da se malo slegne. Možda će u Belgiji biti ta majstorica, koja će odlučiti, ali nemojte sada o tome, rano je[/quote_box_left]

“Vranješ je odigrao fantastičnu utakmicu. Sa srcem, sa željom, kvalitetno. Mogu samo da mu čestitam na ponašnju i njegovoj igri”.

O situaciju u našoj grupi Baždarević je kazao sljedeće:

“Nismo očekivali da će Vels dobiti Belgiju. Ipak, najvažnije je bilo da mi dobijemo, da ostanemo u životu. Pustite nas malo da proslavimo. Da se malo slegne. Možda će u Belgiji biti ta majstorica, koja će odlučiti, ali nemojte sada o tome, rano je”, kazao je selektor Zmajeva i na kraju dodao:

“Želim samo da kažem da mi je izuzetno drago što se ova pobjeda desila u Zenici, u mom debiju na ovom stadionu.”

gutman bilino polje

Eli Gutman, selektor Izraela nakon utakmice nije želio davati komentar samog susreta. Odmah je zatražio pitanja. I, prvo je bilo upravo da prokomentira susret na Bilinom polju…

“Teška utakmica za nas. Poveli smo, ali nas je protivnik onda pritiskao. Bili smo pod velikim pritiskom cijelu utakmicu i nismo uspjeli izdržati”, kazao je selektor Izraela.

Gutman nije želio govoriti o šansama obje reprezentacije kada je plasman u Francusku u pitanje…

“Ne mogu o tome. Znate svi kakva je situacija u grupi. Čuli ste za pobjedu Velsa. Znao sam od starta da je ovo teška grupa. Pa, vidjet ćemo”, kazao je Gutman.