Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belgijanci slave De Bruynea

de bruyne kompany

Belgijski mediji nakon sinoćnje pobjede 3:1 njihovih reprezentativaca protiv BiH slave Kevina De Bruyna, odnedavno ofanzivnog veznog fudbalera Manchester Citya.

Zbog gola i asistencije proglasili su ga igračem utakmice i junakom pobjede koja je “crvene đavole” dovela na korak od plasmana na EURO 2016. Naglašavaju kako ga činjenica da je postao jedan od najskupljih svjetskih fudbalera nije promijenila, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ne znam jesam li igrač utakmice? Ono što znam jeste da smo uradili dobar posao i ostvarili naš cilj. Nakon vodstva BiH preuzeli smo kontrolu na terenu i dominirali te zasluženo okrenuli rezultat u našu korist. Oni su napravili samo jednu šansu u prvih 45 minuta, što najbolje ilustruje našu dominaciju”, rekao je De Bruyne.

Na konstataciju belgijskih novinara da Belgija nije dominantna u grupi, kao što se od nje očekuje, De Bruyne je kazao:

“Ne znam šta se očekuje od nas, pa nismo mi Barcelona. Lično mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Sigurno je da protiv Velsa to nije bilo tako, ali protiv BiH smo bili dobri. Možda smo mogli ranije postići treći gol, jer se protivnik dosta otvorio i ostavio nam prostora. Ipak, na kraju smo pobijedili, a to je najvažnije.”