Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Fanaticosi stigli u Zenicu, Zmajevi će imati podršku i protiv Gibraltara

bhf_zenica_baklje_

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petom kolu grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine večeras će u Zenici od 18 sati na stadionu Bilino polje igrati protiv Gibraltara, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zenici još uvijek nema pretjerane euforije pred ovaj susret, ali pravu navijačku atmosferu napravili su pripadnici navijačke grupe BH Fanaticos, koji su “korteom“ ulicama Zenice i bakljadom, te gromoglasnim navijanjem iskazali svoju podršku bh. timu.

Bosanskohercegovački tim, iako igrački oslabljen, favorit je u večerašnjem susretu, s obzirom na to da je reprezentacija Gibraltara i statistički najgora selekcija svijeta.

BiH se nakon četiri odigrana kola nalazi na trećem mjestu grupe “H” iza Belgije i Grčke, dok se selekcija Gibraltara nalazi na posljednjem mjestu bez ijednog osvojenog boda.

Jeff Woods, selektor Gibraltara, na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio je tešku utakmicu i veliku borbu svojih izabranika za koje je rekao da će iznenaditi bh. navijače svojom igrom. S druge strane, selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević najavio je ozbiljan pristup utakmici bez podcjenjivanja rivala, jer se samo tako može doći do tri boda.