Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIVE BiH – Gibraltar 4:0

ibisevic12

Kraj!

94.min… Bičakčić pogađa za 5:0.

87. min… Prvi udarac u okvir našeg gola, ali Begović je uspio zaustaviti udarac Bardona…

82.min… Nekoliko poluprilika pred golom Gibraltara, no rezultat je i dalje 4:0.

75.min… Kodro će sačekati na debi u dresu BiH, upravo je Bajić zamijenio Vršajevića. Igra se kao i većim dijelom utamice, na polovini gostiju, no rezultat je i dalje 4:0. U duelu Kipra i Estonije je i dalje 0:0.

68.min… Hodžić je sjajno pokušao škaricama, no lopta ide pored gola. Našem stručnom štabu ostala je još jedna izmjena. Vidjećemo hoće li i Kenan Kodro debitovati u dresu BiH…

56. min… Mario Vrančić ulazi u igru, Pjanić ide na zasluženi odmor.

GOOOOOOOOOL! Višća pogađa u 55. minutu, Vršajević je sada asistirao. BiH VODI 3:0.

GOOOOOOOOOL! Avdija Vršajević pogađa za 3:0 u 51. minutu, asistirao mu je Pavlović.

46. min… Kolašinac je ostao u svlačionici, a na teren će u drugom dijelu novajlija Danijel Pavlović.

Počelo je drugo poluvrijeme!

“Nismo pružili ono što objektivno možemo. Znali smo da će Gibraltar da se povuče, previše forsiramo prebacivanje igre. Naši bočni igrači nisu baš najbolje se otvarali. Nadam se da će u drugom dijelu naša igra biti puno tečnija, nego je bila u prvom dijelu”, kazao je Nermin Šabić, stručni komentator BHT1.

Kraj prvog dijela!

Igra se sudačka nadoknada na Bilinom polju, vodimo golovima Vedada Ibiševića i 4. i 44. minute. U duelu Kipra i Estonije u našoj grupi nema golova nakon prvog poluvremena.

GOOOOOOOOOOOL! Ibišević pogađa za 2:0, Višća ga je sjajno poslužio.

40.min… Gibraltar je zaprijetio ponovo golu Begovića, no Cocalić je uspio loptu glavom izbaciti daleko van našeg kaznenog prostora. Mučimo se protiv amatera!

34.min… Sjajno izrađena akcija, Hodžić je poslužio Višću, no ofanzivac Istanbulspora loptu je poslao visoko preko gola.

27.min… Velika prilika za Bičakčića, no lopta ide pored gola. Pjanić je ubacio iz kornera, Zukanović loptu prebacio glavom na drugu stativu, no Hodžić je zakasnio, a Bičakčić uspio zakačiti loptu, ali ne i smjestiti je u mrežu.

18.min… Sada je i Kolašinac zaradio karton pokušavajući zaustaviti opasan napada gostiju… Malo smo se opustili, i umalo smo kažnjeni zbog toga. Zukanović je uspio izblokirati opasan udarac sa nekih 10-tak metara nakon ubačaja u naše kazneni prostor.

15.min… Begović je napravio veliku grešku, poigravajući se s loptom na nekih 30-tak metara od našeg gola. Na sreću, danas za protivnika imamo nogometne amatere, inače bi to vjerovatno bio gol za protivničku ekipu…

13.min… Pjanić je odlično raspoložen, dugim loptama hrani naše napadače, za sada je Ibišević uspio jednu takvu smjestiti u mrežu Gibraltara…

10.min… Pokušao je Hodžić sa ivice kaznenog prostora, no bio je to lagan plijen za golmana Ibrahima.

6.min… Višća je bio u prilici, no bio je neprecizan…

GOOOOOOOL! Ibišević pogađa već u 4. minutu utakmice, nakon fantastične asistencije Miralema Pjanića sa sredine terena…

2.min… Već nakon 60 sekundi smo zaprijetili preko Hodžića… Lopta je završila u korneru, nakon kojeg Cocalić nakon ubačaja Pjanića šalje loptu preko gola.

1.min… Počela je utakmica na Bilinom polju. Sretno Zmajevi!

Poštovani posjetioci portala Fokus.ba dobrodošli na LIVE tekstualni prijenos utakmice 5. kola Kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji između BiH i Gibraltara, koja se igra na Bilinom polju s početkom u 18 sati.

Manje od sat vremena prije početka susreta poznati su sastavi koji će istrčati na travnjak od prve minute.

Selektor Mehmed Baždarević od prve minute odlučio se za sljedeću postavu: Begović, Cocalić, Bičakčić, Kolašinac, Vršajević, Cimirot, Hodžić, Ibišević, Pjanić, Zukanović i Višća.

Na klupi za rezervne igrače ostali su Šehić, Pirić, Dumić, Bajić, Stevanović, Gojak, Šunjić, Pavlović, Kodro, Prcić, Vrančić i Krunić.

BH Fanaticosi stigli u Zenicu (FOTO)

S druge strane, za Gibraltar će od prve minute zaigrati: Ibrahim, Garcia, J. Chipolina, R. Chipolina, Casciaro, Walker, Hernandez, Guilling, K. Chipolina.

U našoj grupi na programu su još dvije utakmice, Kipar – Estonija (18), Belgija – Grčka (20.45).