Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Strijelac u Firenci

Džeko: Ponosno nosim dres BiH

dzeko bih italija2 (1)

Prema njegovom mišljenju Italija nije bila mnogo bolja od BiH u večerašnjem duelu, što pokazuju i šanse koje su imali oba rivala

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala veoma dobru utakmicu u Firenci i remizirala 1:1 sa favorizovanom Italijom na otvaranju grupe “1“ najjačeg ranga UEFA Lige nacija. Strijelac jedinog gola za bh. tim bio je Edin Džeko, koji je nakon susreta kazao da su svi dali maksimum, što im se na kraju isplatilo protiv velikog rivala, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mislim da smo odigrali dobru utakmicu s obzirom da smo odradili tri-četiri treninga i dosta igrača je tek počela sa pripremama, ja sam recimo s Romom odradio samo jedan trening prije nego što sam došao. Sigurno je da su momci dali sve od sebe i na kraju se isplatilo. Odradili smo posao kako treba i na kraju zasluženo osvojili bod“, kazao je Džeko za Novu BH.

Kapiten “zmajeva“ i strijelac jedinog gola u Firenci istakao je da je dobra stvari i što je selektor Dušan Bajević debitovao sa dobrim rezultatom.

“Dobra je stvar kada novi trener krene sa dobrim rezultatom. Vidjelo se zadnjih par dana, radili smo dosta dobro sa novim stručnim štabom. I oni su dali maksimum od sebe da nam predstave Italiju onakvu kakva jeste i zasluženo smo došli do boda. Uvijek sam govorio da ponosno nosim ovaj dres reprezentacije i uvijek ću dati maksimum. Dokle god budem mogao i dokle god me bude reprezentacija, odnosno trener želio tu sam da dam sve od sebe, a naravno svaki gol koji nam donese neki bod ili pobjedu je jako bitan“, poručio je 34-godišnji Džeko.

Prema njegovom mišljenju Italija nije bila mnogo bolja od BiH u večerašnjem duelu, što pokazuju i šanse koje su imali oba rivala.

“Nijedna ekipa nije sto posto spremna, jer smo tek počeli sa treninzima. Mislim da Italija nije imala, možda jednu ili dvije šanse prije tog gola. Prije toga je i Armin Hodžić imao dobru šansu, pogodio je stativu i mislim da je na kraj rezultat zaslužen“, zaključio je napada Rome i bh. tima.