Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Hadžibegić je ponovo nagazio na istu minu, opet smo se obrukali

hadzibegic
FOTO: NSBiH

Slovačka (slavili večeras protiv Lihtenštajna u gostima) sada nam bježi sedam bodova, Luksemburg čak četiri

Fudbalaska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 4. kolu kvalifikacija za EP od selekcije Luksemburga. Luksemburžani su slavili, rekli bi smo rutinsku pobjedu od 2:0 od ostali i dalje ozbiljan kandidat za drugu poziciju u našoj grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Njemačkoj.

Što se BiH tiče, mi smo prije početka ovih kvalifikacija potjerali Bugarina Ivayla Peteva s klupe nakon što nas je odveo do trijumfa u Ligi nacija , čime nam je, ispostavilo, se osigurao kakvu takvu šansu da se ipak prvi put u istoriji plasiramo na EP (igrat ćemo još jedan baraž, kako sada stvari stoje).

Zmajevi predvođeni Farukom Hadžibegićem, može se to sada i reći, već su upropastili jednu od dvije šanse da odemo na EP. Večeras su nam presudili Borges Sanches (4. minuta) i Sinani (74.). A, uspjeli smo promašiti i penal. Sve drugo spominjati o večerašnjoj utakmici bilo samo gubljenje vremene.

Hadžibegiću ovakve utakmice, nažalost, nisu novost. U prvom mandatu na klupi BiH Hadžibegić je zapeo protiv Farsakih Ostrva, dok je na klupi Crne Gore imao probleme s istom reprezentacijom kao i večeras na Bilinom polju, Luksemburgom.

Slovačka (slavili večeras protiv Lihtenštajna u gostima 1:0) sada nam bježi sedam bodova, Luksemburg čak četiri. Portugal je već daleko sa devet bodova više (slavili su večeras protiv Islanda 1:0). Narednu utakmicu igramo protiv Lihtenštajna kao domaćini, 8. septembra. Pitanje je samo s kojim selektorom na klupi?

BiH – Luksemburg 0:2

Stadion “Bilino polje”. Gledalaca 11.000. Sudija: Gal Leibovitz (Izrael). Strijelci: 0:1- Sanches (4), 0:2- Da. Sinani (73.). Žuti karton: Džeko (BiH), C. Martins, Bohnert, Moris i M. Martins.

BIH: Šehić- Barišić, Saničanin, Kolašinac- Dedić, Tahirović (46. Hadžiahmetović), Cimirot (71. Prevljak), Pjanić, Kodro (46. Hamulić) – Stevanović (71. Menalo), Džeko. Selektor: Faruk Hadžibegić.

LUKSEMBURG: Moris- Mahmutović, Chanot, Olesen- Bohnert, Barreiro, Martins, Jans- Sanches (82. Carlson), Da. Sinani (90. De. Sinani), Curici (58. M. Martins). Selektor: Luc Holtz.