Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

debakl

Selektor se nije ni našalio da ponudi ostavku, optužio je voditelja da se dodvorava publici

FOTO: Screenshot

Mi smo sad u matematičkoj mogućnosti da odmemo na Evropsko prvenstvo, poručio je

“Teško je objasniti, da daju svoju viziju. Moja jedina obaveza je da uzmem odgovornost na sebe. Prije tri dana pohvala za dobru igru protiv Portugala u prvom poluvremenu. Ovaj pad nema opravdanje. Trebamo da pobjedimo sve do kraja. Na meni je da to analiziram, da vidim koji su to razlozi, fizički pad je evidentan. Imamo igrače koji ne mogu da igraju. Jutros smo testirali Anela Ahmedhodžića. Sve te situacije niti mogu niti želim objašnjavati. To je gubljenje vremena reći da je nešto dobro bilo”, kazao je nakon utakmice protiv Luksemburga selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić.

Na pitanje zašto je Hadžiahmetović šutirao penal, Hadžibegić je bio nejasan.

“Pjanić je bio zadužen za penal, Amir je uzeo i šutirao je”.

“Mi smo htjeli da pobijedimo, apsolutno smo razočarani i rezultatom i igrom. Želim da vi analizirate. Vidjeli ste kako smo primili golove, imali smo penal. Jedina je moja odgovornost, ja to prihvatam”, kazao je Hadžibegić.

“Vi želite da se dodvorite publici”, odgovorio je Hadžibegić u jednom trenutku kada je voditelj Anel Džanković konstatirao da igramo veoma loše. Hadžibegić je potom opet ponovio “sva dogovornost je na meni”, no nije se ni našalio da ponudi ostavku.

Na pitanje vjeruje li da se može plasirati na EP Hadžibegić je kazao:

“Mi smo sad u matematičkoj mogućnosti da odmemo na Evropsko prvenstvo. Mi ćemo raditi ozbiljno kao što smo radili i do danas”, poručio je Hadžibegić nakon jedne od najvećih sramota u istoriji naše reprezentacije.

Podsjećamo, Luksemburg je slavio na Bilinom polju s 2:0.