Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"spaček"

Hadžibegić nakon otkaza: Neke od mojih izjava izvučene iz konteksta

hadzibegic luks
FOTO: NSBiH

Hadžibegić je u drugom mandatu sa klupe nacionalni tim vodio u četiri navrata, a upisao je jednu pobjedu i tri poraza

Faruk Hadžibegić, nakon blamaže protiv Luksemburga i jednog od najtežih poraza u istoriji reprezentacije Bosne i Hercegovine, više nije selektor našeg nacionalnog tima.

Nakon što je sporazumno raskinuo saradnju sa Fudbalskim savezom BiH, Hadžibegić se oglasio na društvenim mrežama.

“Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno N/FSBiH, na ukazanom povjerenju.

Žao mi je sto nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom stabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću, preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo”, poručio je Hadžibegić.

Dotakao se i svog nasljednika.

“Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Još jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da moju BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju!”, zaključio je Hadžibegić.

Hadžibegić je u drugom mandatu sa klupe nacionalni tim vodio u četiri navrata, a upisao je jednu pobjedu i tri poraza. Podsjećamo, Hadžibegić je nakon utakmice u jednoj izjava kazao i kako se, parafraziramo, ne može očekivati od njega da sa spačekom pobijedi u formuli 1.