Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor reprezentacije bih

Hadžibegić odgovarao na pitanja navijača: Najavio novog “Zmaja”, govorio o Begoviću

faruk hadzibegic

Poslao je i poruku igračima koji čekaju na poziv u reprezentaciju

Selektor fudbalske “A” reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić večeras je na Facebooku odgovarao na pitanja navijača.

Jedno od pitanja bilo je i za status Asmira Begovića, kojeg već dugo nema u reprezentaciji.

“Nismo velika zemlja kao Kina ili Rusija koje mogu da biraju u rosteru od pet miliona fudbalera. Mi smo mala fudbalska zemlja i rekao sam da svaki igrač koji igra on je za mene spreman da bude u selekciji. Što se tiče golmana, imamo trojicu, to su Šehić, Vasilj i Pirić, bili su kod mojih kolega i Bajevića i Peteva, tako da ću u ovom prvom dijelu krenuti s njima trojicom, a vrata su svima otvorena”, rekao je selektor.

Osvrnuo se i na Vladana Kovačevića, koji se odlučio za Srbiju.

“To je momak kojeg znam još dok je bio u Sarajevu. On je donio sportske odluke koje su ga odmakle od reprezentacije BiH. Nemam vremena da se bavim ko je šta rekao, na njemu je da se odluči za koga hoće da igra. On u svakom slučaju, pod uslovom da je BiH njegova reprezentacija, može biti jedan od kandidata.”

Kazao je i kako vrata reprezentacije nisu zatvorena za Edina Višću, koji je ranije odlučio prekinuti reprezentativnu karijeru.

“S njim sam se vidio prije par dana kada sam bio u posjeti u Turskoj. Pozvao sam Višći, dugo smo razgovarali. On je sam donio odluku, niko ga nije sklonio iz reprezentacije. Na njemu je i dalje odluka, vrata su mu otvorena. Najgori je problem što je povrijeđen, imao je jednu dužu povredu. Onoga momenta kada se vrati sto posto fizički sigurno da ću razmišljati o njemu i razgovarati o tome da li je promijenio odluku.”

Poslao je i poruku igračima koji čekaju na poziv u reprezentaciju.

“Nova imena… Ja bih želio. Mogu da potvrdim da je Huseinbašić vrlo blizu odluke, a već smo postigli odluku s Tahirovićem koji je pristao da igra za našu reprezentaciju”, istakao je selektor Zmajeva.