Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Hurem: Izrael je jaka ekipa, a mi moramo raditi na stvaranju dobrog tima

nogometasice hurem

Nogometašice Bosne i Hercegovine okupile su se danas u Trening centru N/FS BiH u Zenici gdje će ostati do nedjelje

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) za susret kvalifikacija za EURO 2021. protiv Izraela, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranice selektorke Samire Hurem odmjerit će snage protiv Izraela 12. novembra u Ramat Ganu.

Hurem je rekla kako je danas prvi dan okupljanja seniorske ženske reprezentacije u kojoj je došlo do smjene generacija.

“Danas smo počele okupljanje, nažalost ne možemo računati na sve one bitne igračice za ovu utakmicu, poput Lidije Kuliš koja se još uvijek nije potpuno oporavila. Ono što nam je veliki hendikep je i Amela Kršo koja je dobila crveni karton u prošloj utakmici kao i odsustvo Nikoline Dijaković koja je bila među najboljim igračicama. U drugom smo sastavu, poremetilo nam je to planove. Izrael je kvalitetan i na UEFA-inoj listi su ispred nas. Igramo na njihovom terenu i moramo ih respektovati”, kazala je Hurem.

Dodala je kako će igračice pokušati osvojiti bodove u predstojećem susretu unatoč tome što je većina igračica mlađa.

“Trebamo biti realni. Moramo to da istrpimo. Ostali smo bez kvalitetnih igračica, došlo je do smjene u timu i ove kvalifikacije će služiti više tome da se ove igračice razvijaju. Pokušati što bolje rezultate ostvariti i dizanje nivoa igre je naš cilj kao i stvaranje kvalitetnog A tima. Ono što smo mogli uraditi na domaćem terenu, osvajati bodove protiv Malte i Gruzije govori o ženskom fudbalu koji napreduje. Čekamo taj momenat kada ćemo moći reći da ćemo osvojiti to i to mjesto. Imamo još posla da izgradimo taj tim ali je potrebno vrijeme”, rekla je Hurem.

Nogometašice Bosne i Hercegovine u Zenici će trenirati do nedjelje kada će otputovati u Izrael.