Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević pred revanš u Dublinu: Bitno da na terenu uradimo sve što smo dogovorili

ibisevic

Napadač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Vedad Ibišević očekuje tešku utakmicu protiv Irske večeras u Dablinu, ali vjeruje u plasman reprezentacije BiH na Euro.

Prvi meč u Zenici završen je remijem 1:1, što Ircima daje blagu prednost zbog gola u gostima. Ibišević smatra da Irci možda imaju psihološku prednost jer igraju kući i dali su gol na strani, ali da to može da bude i teret za njih.

– Mi igrači ne smijemo time da se zamaramo, kada se izađe na teren sve se mijenja. Bitno je ono na terenu, da mi uradimo sve što se dogovorimo. To je najbitnije – kazao je Ibišević za internet portal Nogometnog saveza BiH.

[yuzo_related]

Za utakmicu, koju je ocijenio kao “posebnu i najbitniju”, važno mu je da se dobro odmori i psihički spremi “u glavi” za jednu tešku borbu.

– Sigurno da sam se drugačije spremao protiv Portugala nego sada i to je normalno jer mi koji već imamo iskustva iz ovih utakmica drugačije to doživljavamo nego igrači bez tog iskustva – kazao je.

Reprezentaciju BiH u Dablinu će bodriti između 2.500 i 3.000 navijača. Ibišević navodi da bh. reprezentativcima mnogo znači podrška s tribina i drago mu je što će je imati i na ovom gostovanju.

– Mi smo praktično navikli da imamo naše navijače gdje god da igramo. Njihova podrška nam puno znači i biće nam drago da su oni tu. Međutim, najbitnije je da mi na terenu napravimo posao, usrećimo njih a onda i sve nas – zaključio je Ibišević.