Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se i tahirović

Ibrahim Šehić otkrio razloge bruke u Bratislavi: Ja ovo ne pamtim

SVKBIHMD2-22

Kapiten na utakmici Ibrahim Šehić je bio realan po pitanju izdanja naše ekipe

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Bratidslavi od selekcije Slovake sa 2:0, u susretu drugog kola kvalifikacija za EP 2024. u Njemačkoj.

Golove su postigli su Mak u 13. i Haraslin u 40. minuti.

Nogometaši BiH su nakon odličnog nastupa na startu kvalifikacija i pobjede nad Islandom, večeras u Bratislavi razočarali i izgubili od selekcije Slovačke. Pobjednik je riješen u prvom poluvremenu u kojem su Slovaci u potpunosti nadigrali bh. tim i nakon više od devet mjeseci upisali pobjedu.

Kapiten na utakmici Ibrahim Šehić je bio realan po pitanju izdanja naše ekipe.

“Ne znam šta nam se večeras desilo. Izgledali smo previše umorno, kasnili smo na svaku drugu loptu, nije bilo svježine. Izgleda da smo se protiv Islanda istrošili i fizički i mentalno. Ne pamtim lošije izdanje nego što smo odigrali u prvom poluvremenu večeras. I ranije nam se ovo znalo desiti, ali izgleda da nismo ništa naučili iz prošlosti. Drugo poluvrijeme smo imali kontrolu igru, bolje smo stajali na terenu. Moramo biti pametniji, dobro analizirati večerašnju utakmicu i ne dozvoliti da nam se ovo ponavlja u nastavku kvalifikacija. Grupa je dosta izjednačena, biće borba do posljednjeg kola. Idemo dalje, ništa još nije gotovo.”

Mladi Benjamin Tahirović je, također, bio samokritičan.

“Razočarani smo. Loše smo počeli utakmicu. Danas nismo dali ono što smo imali prije tri dana. Siguran sam da imamo kvalitet, da možemo bolje i da možemo pobijediti bilo koga. Niko od nas nije sretan nakon današnje utakmice, danas nije bilo dobro.”

U preostala dva meča kvalifikacija u grupi J, Portugal je pobijedio Luksemburg sa 6:0, dok je Island savladao Lihtenštajn sa 7:0.

Na tabeli vodi Portugal sa šest bodova, Slovačka je druga sa četiri, BiH i Island imaju po tri, Luksembug je peti sa bodom, dok je Lihtenštajn posljednji bez bodova.

Nogometaši BiH kvalifikacije nastavljaju 17. juna kada gostuju Portugalu.