Reprezentacija

Iza Begovićevog gola transparent “Nož, žica, Srebrenica“

13/11/2016
Derbi meč grupe “H“ kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo “Rusija 2018“ između Grčke i Bosne i Hercegovine u igrao se u neprijateljskoj atmosferi domaćih navijača koji su zvižducima propratili intoniranje himne BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Neposredno prije meča došlo je do naguravanja navijača, što su redari brzom intervencijom riješili, ali domaći grčki navijači su nastavili s provokacijama te su zvižducima propratili cijeli tok intoniranja himne BiH.

Reporter AA javlja da su grčki navijači na stadionu “Georgios Karaiskakis“ na nekoliko mjesta na tribinama istakli simbole uvredljivog sadržaja, a iza gola golmana bh. tima Asmira Begovića stajao je i transparent sa skandaloznom porukom “Nož, žica, Srebrenica“.

Sredinom poluvremena grčki navijači su pokušali preći na dio tribina sa bh. navijačima, ali je incident spriječen novom intervencijom redara.

I navijači Bosne i Hercegovine su u 32. minuti meča, nakon postignutog gola Miralema Pjanića, bili glavni akteri nečega što se ne bi smjelo vidjeti na stadionima, Naime, nakon što su zapalili nekoliko baklji bacili su ih ka tribinama na kojima su bili grčki navijači.

Situacija je prevaziđena nakon intervencije grčke policije na stadionu.

Komentari