Je li najodaniji saradnik Elvedina Begića bez konkursa zaposlen u Savez?

Darko Ljubojević: N/FS BiH nikada nije bio jači, smanjit ćemo
Beus, Begić, Baković i Ljubojević: Ponovo svi zajedno

Sad će godišnjica kako je raspisan konkurs za prijem trenera u NSBiH, a zbog “praznine” nastale zbog odlaska Denijala Pirića i Murata Jahe u penziju.

I dok Pirić uveliko živi penzionerskim životom, Jaha je, navodno, još “na ugovoru”. Uskoči s vremena na vrijeme za neke akcije, pišu Sportske.ba.

Sakib Malkočević, najuspješniji bh selektor, koji je dva puta odveo kadete na Evropsko prvenstvo, upravo Pirića smatra najzaslužnijim za te i druge uspjehe mlađih selekcija.

No, na konkurse za nekoliko pozicija (između ostalih i Pirićevu i Jahinu), koji su se raspisivali, a potom i obarani, prijavljivalo se dvadesetak trenera i sportskih radnika koji su bili spremni raditi u NSBiH.

Vlatko Glavaš, Dino Đurbuzović, Senad Merdanović, Dalibor Šilić, Emir Karahmet, Omer Boškailo, samo su neki od jakih igrača koji su poslali svoje aplikacije. I niti jedan nije prošao. Svaki put bi konkurs bio oboren, a potom na sljedećem korigovani uslovi koje kandidati moraju ispunjavati.

I, čini se da se odustalo od konkursa, a prešlo na “direktnu pogodbu”.

Tako je odnedavno, piše isti izvor, a da to mnogi koji su aplicirali na prethodne konkurse i ne znaju) Darko Ljubojević novi uposlenik NSBiH! Ljubojević je u prošlom mandatu Izvršnog odbora NSBiH, uz Ivana Beusa slovio za najodanijeg saradnika Elvedina Begića u Izvršnom odboru NSBiH.

Vlatko Glavaš, koji je bio igrač i trener reprezentacije BiH, jedan je od “izrađenih”.

– Nemam više snage da se borim s nepravdom i mešetarima koji su zauzeli pozicije. Vidjeli ste cirkus od konkursa. Očito se igralo na kartu razvlačenja, kako bi daleko od očiju javnosti posao dobio onaj kojem je to i prije konkursa obećano. S ovakvim načinom rada nema budućnosti” – poručio je Glavaš i otišao u Dizeldorf.