Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pogrešni "ćiro"

Jedan detalj sa utakmice BiH – Italija potpuno je krivo protumačen

dzeko

Obične gledatelje teško je okriviti, s obzirom da to nije primjetio ni komentator utakmice

Tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Italije na Bilinom polju, u kojoj su naši Zmajevi još jednom pod palicom Roberta Prosinečkog položili oružje pred protivnikom, jedan detalj unio je veliku pometnju u sportskoj javnosti.

Pogotovo kada su u pitanju gledatelji ispred malih ekrana.

No, obične gledatelje teško je okriviti, s obzirom da to izgleda nije primjetio ni komentator utakmice, koji bi to trebao primjetiti (to mu je posao) i objasniti gledateljima.

Elem, u jednom trenutku utakmice, sa tribina zeničkog stadiona zaorilo se “Ćiro, Ćiro…” A, potom i ono kultno “Ćiro pe***u, Ćiro pe***u!”.

I eto ga. Raja zove Ćiru da se vrati! Dan kasnije, čitamo reakcije legendarnog Ćire Blaževića u bh. medijima. “Je li mu godilo, je li mu drago, je li čuo…” Da stvar bude gora, i Ćiro je bio samo gledatelj ispred malih ekrana, i nije mogao shvatiti da zapravo publika na Bilinom polju ne skandira njemu. Nego reprezentativcu Italije Ciri Immobilei koji se u tim trenucima zagrijavao i dobro zabavljao mašući raji koja skandira njegovo ime. Nije ga naljutilo ni ono “Ćiro pe***u”, jer mu je Mato Jajalo, naš reprezentativac koji igra u Italiji, objasnio šta s tribina skandiraju i vjerovatno kome se to obično skandiralo…

Wales nam bježi iz baraža! Je li to dobro ili loše?