Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EP

Wales nam bježi iz baraža, Belgija deklasirala Rusiju

wales (1)

Belgijanci su tokom cijele utakmice bili dominantniji, a već u prvom poluvremenu postigli su tri pogotka

U utakmicama u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. reprezentacija Belgije savladala je Rusiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmica je odigrana na stadionu u Sankt Petersburgu.

Belgijanci su već u prvom poluvremenu postigli tri pogotka (Thorgan Hazard u 19., Eden Hazard u 33. i 40.). U nastavku utakmice u 72. minuti strijelac je bio Romelu Lukaku. Rusi su uspjeli postići pogodak u 81. minuti. Protivničku mrežu zatresao je Georgiy Dzhikiya.

Jedna od utakmica koja je nama zanimnljiva odigrana je između Azerbejdžana i Walesa. Slavili su Bale i društvo s 2:0 i tako se potpuno vratili u igru za direktan plasman na EURO iz grupe E u kojoj večeras još igraju Hrvatska i Slovačka. Strijelci za Velšane bili su Moore i Wilson u prvom dijelu utakmice.

Wales do kraja igra još jednu utakmicu, i to protiv Mađara. U slučaju pobjede, Wales vjerovatno ide na EP, a ne u baraž. Pobjeda im neće pomoći samo u slučaju da Slovačka večeras dobije Hrvatsku. U slučaju da ne pobijede u zadnjoj utakmici Mađare, Velšani sigurno idu u baraž i to onaj koji će igrati četiri selekcije iz B Lige nacije, gdje su i naši Zmajevi.

Prema trenutnoj situaciji na tabelama u svim grupama (kada su završene utakmice u pitanju), zajedno sa BiH u baražu B Lige nacija još su Wales, Slovačka i Republika Irska. Trenutno, mi bi u polufinalu igrali s Ircima, dok bi drugi par činili Wales i Slovačka.

Odigrano je još nekoliko utakmica Kipar – Škotska 1:2, San Marino – Kazahstan 1:3, Slovenija – Latvija 1:0.