Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro, Fejzić, Prcić, Gojak, Memišević, Bajić čekaju Mešinog poštara

amer-gojak333

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otkrio je da Emir Spahić vjerovatno neće konkurisati za mečeve protiv Gibraltara i Albanije koncem mjeseca. Pogled ka Evropi i uvid u minutažu i formu bh. fudbalera kaže da značajan broj igrača igra u odličnoj formi, ali i da dio njih malo igra ili ulazi s klupe.

Asmir Begović za Chelsea brani samo na kup utakmicama, dok je u timu Hoffenheima u drugom planu i Ermin Bičakčić. Muhamed Bešić se tek oporavio od povrede i teško je očekivati da se i njegovo ime nađe na spisku, dok su zbog teških povreda odavno van terena Mensur Mujdža i Izet Hajrović. Haris Medunjanin je otišao u SAD i malo je vjerovatno da će se i on naći na spisku, dok Sejad Salihović od dolaska u St. Gallen nije uspio izboriti mjesto prvotimca.

U posljednje vrijeme mjesto startera izgubio je Mato Jajalo u Palermu, dok ga Toni Šunjić dosad nije ni izborio. Ervin Zukanović malo igra u timu Atalante, a rezerva u Darmstadtu je i Mario Vrančić. S klupe u Bristolu ulazi i Milan Đurić, dok je Srđan Grahovac u Rapidu također izgubio mjesto startera i igra jako malo. Tino Sven Sušić zbog povrede također ne igra za Genk.

S druge strane Sead Kolašinac u Schalkeu, Ognjen Vranješ u AEK-u, Miralem Pjanić u Juventusu, Vedad Ibišević u Herthi, Edin Džeko u Romi, Senad Lulić u Laziju, Edin Višća u Basaksehiru, Edin Cocalić u Mechelenu, Ibrahim Šehić u Qarabagu, Armin Hodžić u Dinamu, Gojko Cimirot u PAOK-u, Marin Aničić u Astani i Rade Krunić u Empoliju su standardni i igraju generalno u dobroj formi.

Poziv je igrama u Rennesu zaslužio i Sanjin Prcić, kao i Riad Bajić koji je igrajući za Konyaspor stekako epitet jednog od najboljih napadača u Turskoj. Standardni u svojim klubovima su i Samir Memišević (Groningen) i Dario Dumić (NEC Nijmegen), a Baždarević će vjerovatno računati i na Harisa Duljevića i Miroslava Stevanovića iz Premijer lige. U posljednje vrijeme pažnju je skrenuo i Amer Gojak iz Dinama, a standardan i u dobroj formi u timu Videotona je i Anel Hadžić. Kenan Kodro postiže pogotke u Primeri, ali je pitanje ima li pravo nastupa, dok je najbolji golman u Drugoj Bundesligi Jasmin Fejzić iz Braunschweiga.