Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor

Milošević o glavnom razlogu visokog poraza od Luksemburga

savo milosevic
Foto: Harun Muminović/FENA

Selektor nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević nakon katastrofalnog i sramotnog poraza od Luksemburga 4:1 izjavio je da je razlog poraza nedostatak intenziteta i nivoa trke naših igrača.

Iako najavljena kao utakmica koja će poslužiti kao priprema za baraž, doživjeli smo pravi rezultatski i taktički fijasko, a kako izgledamo pod palicom selektora Miloševića, najbolje govori da smo u dvije utakmice primili devet golova, a postigli samo jedan.

“Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja. To je u jednoj rečenici razlog poraza. Bez toga je jako teško pričati o bilio kakvoj taktici, protiv ovako ozbiljnih ekipa. Iz toga su proizašle i loša koncentracija i rekacije. Ovo je realnost u ovom momentu. Ne vidim da je moglo bolje bez visokog nivoa i intenziteta trke”, rekao je Milošević koji se osvrnuo i na debitante:

“Tabaković i Hajradinović su pokazali da mogu biti od koristi, a i ostale novajlije su pokazale želju i to im se ne može prigovoriti. Protiv Slovačke ćemo promijeniti ekipu i dobiti svježinu s momcima koji su odmorniji”, izjavio je Milošević za BHT 1.

Nakon utakmice protiv Luksembruga, Zmajevi naredni meč igraju već u nedjelju u Zenici (20:45), a protivnik će nam biti selekcija Slovačke.

Kao što je od ranije poznato, Zmajevi su nakon oktobarskih utakmica izgubili i teoretske šanse da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Međutim, naša selekcija ima mogućnost da se na Euro plasira nakon baraža koji će se igrati u martu.