Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misimović: Džeko i Pjanić će riješiti utakmicu protiv Izraela

zvjezdan-misimovic

Iako ga je Mehmed Baždarević priželjkivao u kopačkama i na terenu, selektor naše nogometne selekcije morat će se zadovoljiti nešto drugačijim prisustvom Zvjezdana Misimovića uz reprezentaciju BiH.

Rekorder po broju nastupa u dresu zmajeva, u budućnosti će obavljati funkciju tim-koordinatora u bh. selekciji, što je još jedan u nizu odličnih poteza rukovodstva N/FSBiH, koji je pokazao da se ne odriče tako lako bivših zaslužnih igrača, piše goal.com.

“Savez je pokazao da računa na nas, što je za svaku pohvalu”, kaže Misimović, koji će tokom priprema u Sarajevu i Zenici vjerovatno obaviti nekoliko treninga sa nekadašnjim suigračima.

“Radujem se okupljanju. Posao će mi biti da pričam sa igračima, a vjerovatno ću ponekad i trenirati, čisto zbog sebe”, kaže za Goal Misimović, koji je u karijeri imao niz komplikovanih situacija sa trenerima, baš kao što ih sada imaju Džeko, Ibišević, Bešić i drugi bh. igrači.

“I ja sam znao doći na okupljanje bez utakmica u dresu kluba i često bih odigrao dobru utakmicu. Međutim, kada se dođe u BiH ti problemi više ne postoje. Svi igrači imaju perioda kada ne igraju zbog ovoga ili onoga, ali pun stadion u Zenici nas uvijek tjera da damo maksimum, a uvjeren sam da će tako biti i protiv Izraela”, smatra Misimović, koji je uvjeren da BiH može pobijediti Izrael i tako ostati u utrci za plasman na Euro u Francuskoj, pogotovo jer su i oni sada u negativnoj seriji od dva uzastopna poraza, što svakako treba iskoristiti i polako ih izbacivati iz utrke za EP.

Misimović vjeruje da će se BiH plasirati na Euro u Francuskoj, gdje se nada da nećemo ponoviti iste greške koje smo pravili na SP u Brazilu.

“U Brazilu smo vjerovatno platili danak neiskustvu. Svi su vidjeli kako ofsajd protiv Nigerije nije postojao, a u eliminacionoj fazi bi nas čekao susret sa Francuzima, s kojim smo uvijek igrali zanimljive utakmice. Otišli smo sa manjkom iskustva, a bili smo i jedini debitanti, što se osjetilo. Ukoliko se plasiramo na Euro, vjerujem da nećemo ponoviti slične greške, jer u pripremama za SP je bilo nepotrebnih odluka i stvari koje se nisu smjele desiti”, analizirao nam je Misimović, koji kao igrača odluke u meču protiv Izraela vidi zapravo dvojicu fudbalera.

“Vjerujem u najboljeg strijelca BiH svih vremena. Nije Edin slučajno najefikasniji naš igrač, a uvijek je najbolji kada je to najbitnije. Tako je bilo u mnogim utakmicama. Uz Džeku, možda je vrijeme i da Miralem Pjanić uzme stvari u svoje ruke”, rekao je na kraju Zvjezdan Misimović.