Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlada nogometna reprezentacija BiH odigrala neriješeno sa Švicarskom (VIDEO)

Mlada nogometna reprezentacija BiH odigrala neriješeno sa Švicarskom
Foto: I. Kralj

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa selekcijom Švicarske rezultatom 0:0 na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Bh. selekcija na ovaj način nakon sedam kola ostala je bez pobjede, sa svega tri remija.

Gostujuća ekipa bila je bolji protivnik u prvom poluvremenu, naročito u prvih 20. minuta, kada su kreirali nekoliko dobrih prilika ispred gola Pirića.

Švicarci su opasno zaprijetili u 8. minuti preko Rodrigueza koji je bio neprecizan nakon ubačaja sa strane u šesnaesterac.

Nakon toga su se nastavili napadi gostiju, ali nisu uspjeli poentirati.

Najbolju priliku za selekciju BiH u prvom poluvremenu imao je Bajić u 15. minuti kada se našao sam ispred golmana gostiju kojeg je pokušao da zaobiđe, ali neuspješno.

U prvom poluvremenu bh. nogometaši pokušavali su uglavnom preko kontre ili šutevima sa distance ugroziti gol Švicaraca.

U drugom poluvremenu, u 55. minuti, BiH je imala sjajnu šansu preko Popovića ali je on nakon ubačaja sa strane bio neprecizan sa samo nekoliko metara od gola.

U 59. minuti Aleksandar Jovičić je dobio crveni karton zbog grubog starta, nakon čega su Švicarci postali dominantniji tim na terenu stvorivši nekoliko dobrih prilika.

U 69. minutu odličnu priliku je imao Kamberi kada je pogodio stativu bh. gola.

Odličnu priliku bh. nogometaši su imali u 81. minutu iz kontra napada kada je gostujući golman ukrotio šut Redžića nakon sjajne solo akcije.

Do kraja utakmice Švicarci su pokušavali na razne načine da ugroze gol reprezentacije BiH, ali im nije uspijevalo. BiH je uglavnom preko kontri pokušavala da zaprijeti.

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije završava gostujućom utakmicom protiv Engleske 11. oktobra.