Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Odlično prvo poluvrijeme Zmajeva, Ukrajince spasila stativa

Zenica: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo, grupa D, BiH – Finska
13.11.2021., stadion Bilino polje, Zenica - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo, grupa D, Bosna i Hercegovina - Finska. Ermedin Demirovic.

Nakon prvih 45 minuta naša reprezentacija je pokazala borbenu igru, a imala je i dvije izgledne šanse za postizanje gola

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Ukrajine, večeras na zeničkom Bilinom polju završava kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nakon prvih 45 minuta naša reprezentacija je pokazala borbenu igru, a imala je i dvije izgledne šanse za postizanje gola.

Prvo je zaprijetio Demirović, nakon sjajnog ubacivanja Prcića. Napadač Freiburga je šutirao iz prve s desetak metara, ali pored gola.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Ukrajince je spasila stativa. Nakon ubacivanja iz kornera, visoko je skočio Hadžikadunić i sjajno šutirao, ali lopta nije završila u mreži.

Sjajne prilile imali su i Ukrajinci. Prvo su zaprijetili preko Malinovskog u šestoj minuti, a zatim u 13. kada je Zinčenko šutirao sa 25 metara pored gola.

Ukrajinci su najbolju šansu imali u 25. minuti kada je Jaremčuk je bio sam ispred Vasilja na nekih sedam metara iskosa, ali njegov udarac sjajno je odbranio Vasilj.