Odluka selektora

Petev udaljio Pjanića iz reprezentacije, oglasili su se iz Nogometnog saveza

Sarajevo: Trening BiH reprezentacije uoči utakmice sa Sjevernom Irskom
07.10.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trening nogometne A reprezentacije BiH uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske. Miralem Pjanic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Iz Saveza su dodali da je Pjaniću žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku selektora

Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije BiH, donio je odluku o izbacivanju Miralema Pjanića iz sastava za večerašnji okršaj s Ukrajinom zbog nediscipline, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Miralem Pjanić večeras neće biti u startnoj postavi niti na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine.Tako je odlučio selektor Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem.

Iz Saveza su dodali da je Pjaniću žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te da u potpunosti razumije odluku selektora.

“Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere”, navodi se u saopštenju Saveza.

U međuvremenu, objava je povučena sa zvanične stranice Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Petev je, u međuvremenu, odabrao početni sastav za večeras, a u odnosu na meč s Finskom napravio je čak osam izmjena.

Sastav BiH će večeras izgledati ovako: i Nikola Vasilj, Mateo Sušić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Miroslav Stevanović, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Sanjin Prcić, Luka Menalo i Ermedin Demirović.