Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten Zmajeva

Oglasio se i Edin Džeko nakon pobjede nad Lihtenštajnom

dzeko izjava
FOTO: Screenshot
Arhiva

Važnu ulogu u sinoćnjem prekidu utakmice odigrao je i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko. On je prišao tribini sa najvatrenijim navijačima i pokušao ih zamoliti da prestanu sa upotrebom pirotehnike i i prekidanjem utakmice

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je pobijedila reprezentaciju Lihtenštajna rezultatom 2:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmicu je obilježio prekid kojeg su izazvali navijači naše reprezentacije. Oni su ubacili na desetine baklji na teren, te žestoko skandirali protiv Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Otvoreno je pitanje da li je to samo trenutna reakcija na loše rukovođenje bosanskohercegovačkim fudbalom ili je u pitanju veći “rat protiv Saveza”.

Važnu ulogu u sinoćnjem prekidu utakmice odigrao je i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko.

On je prišao tribini sa najvatrenijim navijačima i pokušao ih zamoliti da prestanu sa upotrebom pirotehnike i i prekidanjem utakmice. To se, očigledno, većini nije svidjelo pa su sa tribina upućeni zvižduci i uvrede Džeki.

Utakmica je ipak nastavljena, a naša reprezentacija je ubilježila važnu pobjedu.

Nakon utakmice se na društvenim mrežama oglasio i sam Edin Džeko.

On, poput Vice Zeljkovića, ni slovom se nije osvrnuo na prekid kojeg su izazvali najvatreniji navijači naše reprezentacije, piše Scsport.ba.

Jedna si jedina 💛💙🇱🇮 Lihtenštajn 0️⃣ – 🇧🇦 Bosna i Herceogovina 2️⃣ ⚽️ Amar Rahmanović (14')⚽️ Miroslav Stevanović (41')

Posted by Edin Džeko on Friday, October 13, 2023