Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Operacija Belgija i Estonija: Ko će se naći na Baždarevićevom spisku?

dzeko bazdarevic

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas će objaviti spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće dvije utakmice protiv Belgije i Estonije. Riječ je o sudbonosnim utakmicama, odnosno utakmicama kojima ćemo okončati ovaj kvalifikacioni ciklus.

U slučaju dvije pobjede bili bismo siguran putnik u baraž, dok bismo u protivnom zavisili od ishoda drugih utakmica koje će se igrati u našoj grupi. Prvi susret na programu je 7. oktobra u Sarajevu na stadionu Grbavica, a protivnik je Belgija, dok je tri dana kasnije na redu posljednji meč kvalifikacija u Talinu protiv Estonije.

Baždarević je ranije najavio da će se na spisku naći 25 imena. Njemački mediji objavili su da je poziv dobio Sejad Salihović, dok je prema ranijim izjavama selektora izvjesno i da će se na spisku nai Sanjin Prcić.

Pozivu se nadaju Begović, Šehić, Pirić, Kolašinac, Vranješ, Bešić, Pjanić, Ibišević, Džeko, Šunjić, Lulić, Višća, Hajrović, Salihović, Zukanović, Cocalić, Prcić, Kodro, Šimunović, Krunić, Cimirot, Miličević, Jajalo, Bajić, Duljević, kao i Vršajević, Tino Sušić, Medunjanin, Hadžić, Vrančić, Hodžić, Kvržić, Mateo Sušić, Milošević, Aničić, Đumić, Memišević…

Zbog povrede je otpao Ermin Bičakčić, dok je upitan nastup i Mate Jajala. Ervin Zukanović nema pravo nastupa protiv Belgije zbog viška žutih kartona. Baždarević će spisak saopštiti u hotelu Evropa.