Perić nakon Gibraltara: Odradili smo ono što je Baždarević tražio

dragan_peric

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u okviru petog kola Grupe „H“ selekciju Gibraltara rezultatom 5:0, a na konferenciji za medije održanoj nakon susreta, član stručnog štaba BiH koji je vodio ekipu sa klupe Dragan Perić rekao je kako su ova tri boda pomogla u približavanju cilju, odnosno odlasku na Svjetsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Jeff Wood, selektor Gibraltara, nakon poraza rekao je kako su igrači Gibraltara imali priliku da u prvom poluvremenu i ograniče bosanskohercegovačke igrače.

„Mislim da, kao što smo i jučer rekli, imate jake igrače. U prvom poluvremenu smo vam mogli i stvarati probleme, ali nakon prvog poluvremena su stvari izmakle kontroli i bilo je razočaravajuće otići na poluvrijeme sa golom. Sve zasluge Bosni i Hercegovini, večeras ste briljirali“, rekao je Wood.

Dragan Perić rekao je kako je susret odrađen u potpunosti prema zamisli selektora Mehmeda Baždarevića.

„Utakmicu smo odradili po zamisli selektora Baždarevića, onako kako nam je rekao da uradimo i mislim da smo napravili dobar rezultat i tri boda koja su najvažnija, a što će nam pomoći za ostvarenje našeg cilja, a to je Rusija“, rekao je Perić.

Perić je naglasio da su utakmice Gibraltara analizirali i da se u susret ušlo sa maksimalnim oprezom.

„U najavi utakmica smo rekli da ulazimo sa maksimalnim respektom prema svakom protivniku. U svaku utakmicu ulazimo sa analizama i ozbiljnošću i malo smo se i pribojavali, ali na kraju krajeva smo dobro uradili sve i napravili dobar rezultat. Odlučili smo da uđemo u meč sa najboljim sastavom koji imamo i svi bodovi su nam isti, bez obzira na to pobijedili mi Belgiju ili Gibraltar“, rekao je Perić.

Dodao je kako je i selektor Baždarević zadovoljan ostvarenim rezultatom.