Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH hoće pobjedu u Luksemburgu, derbi Holandija – Francuska

nogometna reprezentacija bih trening

Evropske fudbalske reprezentacije danas će međusobno odigrati šest prijateljskih utakmica, među kojima se izdvaja derbi između Holandije i Francuske.

U svakom slučaju, bh. javnosti najzanimljiviji duel bit će u Luksemburgu, gdje će nacionalni tim Bosne i Hercegovine imati test sa jednom od najslabijih selekcija Starog kontinenta.

„Iako je utakmica prijateljska, nama je važna. Bitno nam je šta ćemo prikazati i moramo ovaj meč iskoristiti na najbolji način. Važno je da budemo ozbiljni, disciplinovani i učinimo sve da odigramo kvalitetno i napravimo dobar rezultat. Pozvali smo i neke nove igrače i potrudit ćemo se da u ove dvije utakmice svima pružimo priliku da pokažu svoju formu. Do početka kvalifikacija imat ćemo dovoljno pripremnih mečeva da vidimo sa čime raspolažemo“, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prvi meč dana odigrat će Armenija i Bjelorusija od 16 sati po srednjoevropskom vremenu. Još će se sastati Slovačka – Latvija, Republika Irska – Švedska, dok će večerašnji program utakmica biti zaključenja susretom Portugala i Bugarske.

Od reprezentacija iz regije Zapadnog Balkana pobjede u prijateljskim utakmica u srijedu su ostvarili Hrvatska nad Izraelom u Osijeku (2:0) i Slovenija protiv Makedonije u Kopru (1:0). Crna Gora juče je poražena u Grčkoj (1:2).

PAROVI I SATNICE DANAŠNJIH UTAKMICA

Armenija – Bjelorusija (16 sati)

Luksemburg – Bosna i Hercegovina (20.15)

Slovačka – Latvija (20.30)

Republika Irska – Švicarska (20.45)

Holandija – Francuska (20.45)

Portugal – Bugarska (21.45)