Prosinečki: Bolje nego u Belfastu! Foda: Imali ste jednu priliku (VIDEO)

PJANKE

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je drugu pobjedu u Ligi nacija savladavši na Bilinom polju Austriju sa 1:0.

Nakon utakmice selektor Robert Prosinečki, očekivano, bio je veoma zadovoljan.

“Moram pohvaliti sve igrače koji su dali sve od sebe, borili se, a sve zadatke koje smo postavili, ispunili su. Austrija nije izgubila sedam-osam utakmica i prezadovoljan sam ovom pobjedom. Zadovoljan sam odbranom, sredinom i Edin je dao gol, moramo biti zadovoljni”, rekao je Prosinečki, dodavši:

“Odradili smo odličnu utakmicu, ali sigurno može uvijek bolje. Austrija je imala jednu šansu. Možda možemo još bolje prema naprijed, ali ne mogu igračima ništa reći kada pobijede reprezentaciju koja je nedavno savladala Njemačku, Švedsku… Poslije Sjeverne Irske, utakmice koju nismo odigrali kako treba, ovo danas je bilo dosta bolje”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki je pohvalio nastup Elvisa Sarića.

“Sarić je danas bio jedan od boljih igrača, vezni red dobro odrađuje posao, a evidentno je da možemo i bolje. Bešić je čak 25 puta uklizao. Trudit ćemo se da bolje izgledamo”, dodao je selektor BiH.

Što se zadnje linije tiče, Prosinečki je kazao:

“Danas smo u odbrani bili odlični. Zukanović, Šunjić, Todorović pružili su dobru igru… Čivić se vratio nakon one loše partije u Belfastu i sve to nas raduje”.

Njegov kolega na klupi Austrije Franco Foda kazao je kako ne smatra da je BiH dominirala, već je iskoristila zvijezde u timu…

“Ne bih rekao da je BiH bila dominantna, ali se može reći da je njima bilo lakše jer su igrali na domaćem terenu. Malo su mogućnosti imali za davanje golova, ali naravno da su uz igrače poput Pjanića i Džeke iskoristili tu jednu priliku. Uvijek sam govorio da je ovo izjednačena grupa, sve će se vjerujem riješiti tek u zadnjem kolu. Nije bilo iznenađenje u taktici. Razlike su bile u detaljima. Pravedan rezultat bi bio neriješen, ali izgubi onaj tim koji napravi tu jednu grešku”, kazao je Foda.

– Ne možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom. Prvih smo 25 minuta dominirali, ali nakon toga smo izgubili inicijativu i prepustili igru ekipi BiH. Nismo se uspjeli vratiti, iako smo igrali 3-4-3. Igrali smo na duge lopte, ali nakon primljenog gola nismo uspjeli poravnati. Neriješeno bi bilo realno, ali ovakvom igrom nismo zaslužili pobjedu – kazao je Foda.

BiH nakon prva dva kola vodi sa šest bodova iz dva meča, dok su Austrija i Sjeverna Irska odigrale po jedan meč i za sada su bez bodova. BiH narednu utakmicu igra 15. oktobra na Grbavici, a rival će biti Sjeverna Irska, koju su u subotu s 2:1 porazili u Belfastu.

Golom Edina Džeke BiH slavila i protiv Austrije (FOTO / VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=EvlPbFyEvAw