Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pušu pozitivni vjetrovi: Srbi prihvatili Barbareza i Spahića?

barbarez

Moglo se i pretpostaviti da će se današnja sjednica IO NFSBiH poprilično odužiti.

Sjednica je počela oko 12 sati, a još uvijek nema nagovještaja da li će danas biti izabran selektor A reprezentacije BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH, te Stručna komisija su odlučili napraviti pauzu za ručak.

Sjednica će biti nastavljena poslije ručka, a pitanje je da li će Zmajevi danas uopšte dobiti novog selektora?!

Nezvanične informacije govore da će za nasljednika Mehmeda Baždarevića biti izabran Meho Kodro.

Kodru je odabrao Begićev prijatelj i savjetnik iz autopraonice? (FOTO)

N1 je javio da bi se u stručnom štabu mogle naći i dvije legende bh. reprezentacije Sergej Barbarez i Emir Spahić.

Svakako je to dobra i pozitivna vijest. Jer, ukoliko se pokaže kao tačna, značit će do su srpski članoi u Izvršnom odboru NSBiH odlučili podržati ikonu bh. fudbala Sergeja Barbareza. Podsjećamo, u kampanji u kojoj je Safet Sušić svojevremeno izabran za selektora, među kandidatima je bio i Barbarez (i Spahić je tada lobirao za njega), no Srbi su tada bili decidni – svi mogu samo Barbarez ne može.

Tada su to pravdali činjenicom da je Barbarez bio među onima koji su odlučili bojkotovati Savez. I Emir Spahić bio je među onima koji su svojevremeno bojkotovali onaj “stari Savez”. No, očito pušu neki novi pozitivni i pomirljivi vjetrovi…

Barbarez i Spahić nemaju trenerskog iskustva, ali što je najbitnje posjeduju volju da uče, a nema sumnje da će uz Kodru imati šta naučiti. Obojica posjeduju potrebne licence. Barabrez je posljednjih nekoliko godina proveo igrajući poker, dok Spahić nakon što je okončao epizodu u HSV-u nije više igrao.