Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Vodimo u Vaduzu, ni ostali rezultati nisu loši

rahamnovic milosevic
FOTO: Screenshot
Rahmanović pogodio za vodstvo

– Rahmanović, gol
– Stevanović, gol
– Portugal vodi
– Island vodi

Fudbalska reprezentacija BiH igra večeras utakmicu 7. kola Kvalifikacija z EURO 2024 u Njemačkoj.

Od prve minute na teren je selektor BiH poslao ekipu u sastavu: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Barišić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Rahmanović, Demirović, Stevanović, Džeko.

Debi Save Miloševića na klupi Zmajeva počeo je odlično.

Rahmanović, gol

Zmajevi su poveli već u 14. minutu i to golom Amara Rahmanovića.

Edin Džeko je prethodno pokušao, no nakon što je njegov udarac izblokiran. Lopta se odbila do Rahmanovića i bivši igrač Sarajeva je zakucao u mrežu protivnika. Bio je to Rahmanoviću prvi gol u dresu BiH.

Šest minuta kasnije Rahmanović je opet u akciji, ovaj put asistira Miroslavu Stevanoviću koji pogađa mrežu domaćina. No, nakon intervencije iz VAR sobe, taj nam je gol poništen.

rahmanovic stevanovic ofsajd
FOTO: Screenshot
Situacija iz 20. minuta kada je Stevanoviću poništen gol

Ipak, u 41. minutu Stevanović je došao na svoje. Asistirao mu je Demirović, a Miroslav je ovaj put uspio izbjeći ofsajd i smjestiti loptu u mrežu Lihtenštajna za 2:0.

Osim dva gola imali smo još nekoliko solidnih prilika, no nismo imali najbolju završnicu! Treba reći da u Vaduzu imamo dobru podršku s tribina. Oko 5.000 bh navijača došlo je podržati Zmajeve.

U našoj grupi igraju se još dvije utakmice. Island vodi protiv Luksemburga (1:0), a Portugal protiv Slovačke (2:0).

TABELA

Mlada poražena

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj 2025. godine na Grbavici su snage odmjerili Bosna i Hercegovina i Francuska, a rezultat je na kraju glasio 1:2.

BiH – Francuska 1:2 (Bristić 28'/Cerki 32’, Kalimuendo 90+2’)

BiH: Šahinović, Karić (Šukilović), Muharemović, Sušić, Šuta, Sučić, Bašić, Ćavić (Šošić), Buljubašić (Krdžalić), Omerović (Gasal), Bristić (Čuić)

Francuska: Restes, Merlin, Magassa, Yoro, Sidilla, Lepenat (Akliouche), Ugochukwu, Zaire-Emery, Cherki (Tel), Wahi (Doue), Barcola (Kalimuendo)