Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentativci BiH trenirali na “Grbavici” iza “zatvorenih vrata” (FOTO)

reprezentacija bih grbavica

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su obavili jedini trening na ”Grbavici” uoči subotnje utakmice na ovom stadionu s Belgijom.

Trenirali su svi igrači koji su se pojavili na pripremama, odnosno nije bilo novih problema s povredama, javlja Anadolu Agency (AA).

Trening je za javnost i predstavnike brojnih medija bio otvoren prvih 15 minuta, nakon čega su selektor Mehmed Baždarević i njegovi saradnici u stručnom štabu sa igračima radili iza “zatvorenih vrata”. Pokušali su tada uigrati određene taktičke varijante, ali i osjetiti teren “Grbavice” na kojem će nacionalni tim BiH igrati prvi put poslije 10. avgusta 2010. godine, kada je remizirao u prijateljskoj utakmici sa Katarom – 1:1.

Do duela s jednom od najboljih selekcija današnjice, popularno zvani “zmajevi” sutra ujutro imat će i drugu video analizu protivnika te naveče obaviti posljednji trening pred “utakmicu odluke”.

Meč devetog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” u popularnoj “dolini ćupova” od izuzetne je važnost za BiH, koja mora pobijediti favorizovanu Belgiju da bi zadržala šanse za plasman u baraž. Osim trijumfa nad učesnikom narednog Mundijala, BiH za doigravanje mora osvojiti tri boda i u posljednjem kolu, 10. oktobra u susretu sa Estonijom u Talinu.

Utakmica BiH – Belgija igra se u subotu, 7. oktobra, od 18 sati.