Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legendarni Portugalac

Ronaldo najavio dolazak u BiH: Bit ću na raspolaganju selektoru i u Zenici

ronaldo
Foto: Screenshot/ YouTube

Utakmica Bosna i Hercegovina – Portugal na rasporedu je u ponedjeljak na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45

Reprezentacija Portugala je sinoćnjom pobjedom nad reprezentacijom Slovačke osigurala plasman na Evropsko prvenstvo iduće godine.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Cristiano Ronaldo spreman je pomoći reprezentaciji Portugala u utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Zenici, prenosi Scsport.ba.

Istakao je to nakon sinoćnje pobjede protiv reprezentacije Slovačke rezultatom 3:2 čime su Portugalci definitivno osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

Ipak, to neće spriječiti legendarnog Portugalca da u ponedjeljak pomogne saigračima u pokušaju da dođu do novog trijumfa u kvalifikacijama.

“Da, naravno da sam na raspolaganju selektoru. Ne znam šta on želi i kakve su mu zamisli, ali ja sam definitivno na raspolaganju reprezentaciji i u Zenici”, rekao je Ronaldo nakon pobjede protiv Slovačke te dodao:

“Igrali smo dobro u ovim kvalifikacijama, pobijedili smo sve utakmice, ne pamtim otkad sam ja u reprezentaciji da smo ranije osigurali plasman na veliko takmičenje. Neću reći lakše jer mi smo učinili da tako bude. Čujem da mnogi ljudi govore da je to zbog kvaliteta grupe, ali i druge grupe su također teške i u njima ima također dva ili tri teška protivnika. Na kraju rezultat sve govori. Portugal je na Euru jer je igrao dobro, imamo odličan tim, vrhunskog selektora i zaslužili smo prolaz dalje. Nije slučajno da smo već na Euru”.

Inače, Ronaldo je sinoć u pobjedi protiv Slovačke rezultatom 3:2 postigao dva gola dok je Goncalo Ramos dodao jedan, a za njihove protivnike su pogađali David Hancko i Stanislav Lobotka.

Sa ova dva gola, fudbaler Al Nassra je stigao do brojke od 125 golova u 202 nastupa za reprezentaciju Portugala.

Dodajmo da je utakmica Bosna i Hercegovina – Portugal na rasporedu u ponedjeljak na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45.