Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debitant u reprezentaciji

Saničanin: Po mom skromnom mišljenju mogli smo do tri boda

reprezentacija BiH italija (1)

I on smatra da je odlična stvar što je selektor Bajević na klupi “zmajeva“ debitovao odličnim rezultatom protiv Italije.

Bh. reprezentativac Siniša Saničanin odigrao je odličnu utakmicu protiv Italije u defanzivnoj liniji te pokazao da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti.

“Zahvalio bih se selektoru na pozivu, jer ovo je moj debitantski nastup. Veoma mi je drago što smo odigrali 1:1 sa velikom Italijom. Čak po mom skromnom mišljenju mislim da smo mogli da dođemo do tri boda. Dosta smo analizirali i radili na treninzima da dobro pomjeramo te linije, jer znamo da Italija ima mnogo jake igrače i da će preferirati pas u dubinu iza naše zadnje linije. Uspjeli smo to dobro zatvoriti i odigrati 1:1, što je za nas izuzetno pozitivan rezultat“, rekao je Saničanin.

I on smatra da je odlična stvar što je selektor Bajević na klupi “zmajeva“ debitovao odličnim rezultatom protiv Italije.

“Drago mi je zbog njega i zbog svih nas da nam dodatno podigne samopouzdanje, da se spremimo za sljedeću utakmicu protiv Poljske u Zenici. Nažalost nećemo imati navijače, ali se nadam dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu. Šta da kažem o Džeki, pogotovo ovdje u Italiji, gdje ga znate kao velikog, prije svega čovjeka, i majstora. Mogu reći da nam je svima idol, iako nismo na istoj poziciji. Vidjelo se večeras koliko nam znači. Svaka duga lopta na njega, on ju je sačuvao i iz toga smo stvarali akcije i bili opasni po gol Italijana“, zaključio je Saničanin.