Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmica baraža

Selektor Ukrajine: BiH je bila jako težak protivnik za nas, pokazali smo da smo živi

rebrov
Foto: Screenshot/ YouTube

Ukrajina će u finalu baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Islanda koji je sinoć porazio Izrael rezultatom 4:1

Reprezentacija Ukrajine je sinoć savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine u okviru baraža kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Na konferenciji za medije nakon utakmice obratio se selektor reprezentacije Ukrajine, Serhiy Rebrov. On je iznio nekoliko pohvala na račun reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali “smatra da je pobjeda poklon narodu Ukrajine koji prolazi kroz teške trenutke”.

“Večeras smo igrali protiv jako dobre ekipe koja je promijenila svoju formaciju. Bili smo spremni za to, ali je odbrana Bosna i Hercegovina bila jako dobra dok nismo dali taj prvi gol. Dobar potez je bio što smo uveli još jednog napadača. Očekivali smo ovakvu utakmicu, Bosna i Hercegovina je bila jako težak protivnik za nas.

Ne mislim da je Bosna i Hercegovina pobijedila samu sebe. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija i struktura ekipe Bosne i Hercegovine mi smo to iskoristili. Naši igrači su željeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. Kod vas je selektor promijenio formaciju i možda je to bio problem. U posljednjih 15 minuta smo kreirali šanse i napadali te smo postigli golove za pobjedu.

Rekao sam igračima da se nadam da će donijeti neki poklon našem narodu koji će biti sretan i zadovoljan tako na nekoliko sati. Prošle noći je palo 330 raketa na naše gradove, i svaki dan rakete dolaze. Naša misija ovdje je bila da pokažemo da smo još uvijek živi i da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Evrope. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter i naše mjesto”, rekao je Rebrov.

Ukrajina će u finalu baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Islanda koji je sinoć porazio Izrael rezultatom 4:1. Taj susret je na rasporedu u utorak, 26. marta, od 20:45.