Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michael Skibbe: Nadam se da bar jedan bod sutra nosimo u Grčku

skibbe

Nogometna reprezentacija Grčke održala je konferenciju za medije pred susret šestog kola grupe “H” protiv bosanskohercegovačke selekcije koja se igra 9. juna na stadionu Bilino polje u Zenici. Grci najavljuju tešku utakmicu i ostavljanje “srca na terenu”, jer će ova utakmica dobrim dijelom odlučiti ko ide dalje, rekao je Alexandros Tziolis, grči reprezentativac, javlja Anadolu Agency (AA).

Igrač Alexandros Tziolis rekao je kako se sutra očekuje teška utakmica i da se susret u Grčkoj i sutrašnji susret razlikuju.

“Radi se o različitim utakmicama, ona u Grčkoj i ova sada. Jako smo svjesni kako je teška utakmica sutra, ali imamo iskustvo i ne bojimo se. Vjerujemo u naš tim i očekujemo sve najbolje za naš tim. Ne bih da izdvajam nekog igrača kao prijetnju, jer je to cijeli tim. Svjesni smo da BiH ima velike i poznate igrače. BiH ima jak napadački dio, ali i mi imamo kvalitet kao Bosna i Hercegovina. Ne mogu reći da je neki igrač prijetnja, nego je cijeli tim opasan”, rekao je Tziolis.

Na pitanje grčkih novinara o tome kako se grčki tim treba sutra postaviti, Tziolis je odgovorio da će igrači igrati sa srcem i nadati se povoljnom rezultatu.

“Što se tiče utakmice, osim taktike koju će reći trener, mi igrači smo svjesni da trebamo dati dušu na terenu. Ovo je značajna utakmica za ono ko će ići dalje. Mi uvijek igramo sa srcem i to ćemo i dalje raditi. Dat ćemo sve od sebe i optimističan sam da ćemo imati pozitivan rezultat. Fudbaleri su preuzeli odgovornost i odlučili da budemo ono što smo bili prije, tu nam je pomogao trener. Uz pomoć trenera mogli smo vratiti to što smo imali prije i uvjeren sam da ćemo tako i nastaviti. Volio bih da sutra imamo povoljan rezultat, ali i ako ne bude, siguran sam da ćemo nastaviti kao prije. Igramo za nacionalni tim i pomogao nam je trener u tome”, rekao je Tziolis.

“Igrali smo jako dobru utakmicu u Belgiji, igrali smo jako dobro u odbrani, ali kako nam je trener rekao, trebamo poboljšati taktiku u napadu. Uvijek trebamo igrati odbranu kao u Belgiji, ali za sutrašnju utakmicu je bitan faktor odlučnost“, rekao je Tziolis.

“Moji suigrači koji su došli iako nemaju pravo da igraju, znak je kakva atmosfera vlada u našem timu. Svi su bili s nama da nas podržavaju i to pokazuje kakvu dobru atmosferu imamo u nacionalnom timu”, rekao je Tziolis.

Michael Skibbe, selektor grčke reprezentacije rekao je kako svih 90 minuta moraju biti borbeni.

“Morat ćemo 90 minuta biti borbeni i oprezni, i to je jedini način da budemo bolji od BiH, ali radujemo se sutrašnjem susretu. Znam igrače koji igraju u Evropi i u Njemačkoj i znam da bosanskohercegovački igrači imaju dobar kvalitet, dobru tehniku, tako da će to biti opasno za nas. Poznajemo igrače poput Džeke i Vranješa, kao i njihove karakteristike, ali i mi imamo kvalitet“, rekao je Skibbe.

“Kao što znate, Tzavelas koji igra na lijevoj strani ne igra sutra. Imam tri opcije za sutra, kao Stafylidisa, Retsosa koji igra za Olympiakos, to su sve mladi igrači koji su kvalitetni. Imamo BiH koja i s jedne i s druge strane ima jake i brze igrače i sutra ću odlučiti koju ću taktiku primijeniti. Mi trebamo da se koncentrišemo na sutrašnju igru, jer BiH ima jako dobrih igrača pogotovo u napadu. Mi smo jaki u odbrani i drago mi je što se dosta igrača zna međusobno. Siguran sam da će sutra biti dobra i kvalitetna utakmica”, rekao je Skibbe.

“Sve je počelo od igrača, oni su odlučili da treba da daju sve od sebe. Naravno, mnogo toga se promijenilo, svaki igrač zna šta treba da radi u odbrani, ali i u napadu. Imamo jako dobre i kvalitetne igrače koji imaju dobar talenat i dosta njih igra u dobrim klubovima u Evropi i Grčkoj. BiH voli da igra napadački i nadam se da ćemo sutra biti bolji u tom dijelu. Nadam se da ćemo sutra odnijeti minimalno jedan bod u Grčku, a možda i sva tri boda. Trebamo birati što kvalitetnije igrače jer ova utakmica je kao finale”, zaključio je Skibbe.

Grci su nakon konferencije za medije obavili i službeni trening koji je bio otvoren 15 minuta za predstavnike medija.

Susret BiH – Grčka igra se na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45. U okviru grupe “H”, trenutno je prva Belgija sa 13, Grčka je druga sa 11 te BiH treća sa 10 bodova. Iza su Kipar sa 4 te Estonija sa isto toliko bodova, dok je posljednji na tabeli Gibraltar bez bodova.