Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije

Trenutak istine za “Zmajeve”: Koliko može reprezentacija BiH bez Džeke

robi

BiH će večeras biti bez kapitena Edina Džeke, koji je prošlog vikenda slomio jagodičnu kost te je podvrgnut operacionom zahvatu

Nogometna “A” reprezentacija BiH večeras će od 18 sati na Bilinom polju igrati kvalifikacioni susret sa Finskom.

Bit će to trenutak istine za “Zmajeve”. Četiri kola prije kraja kvalifikacija naša selekcija je sa minimalnim šasnama za plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak nada postoji, a da bi trajala, mora da se počne pobjeđivati. Prva u nizu trebala bi biti Finska.

“Nama samo pobjeda znači kako bismo ostali u utrci za Euro, dok i bi se Finci sa pobjedom ili remijem najvjerojatnije već kvalificirali na Evropsko prvenstvo. Nažalost, izgubili smo bodove gdje nismo računali da bismo ih mogli izgubiti. Zato nam je bitna ova utakmica, bodovi nam trebaju da ostanemo u igri. Mi smo puno radili kroz ovaj tjedan jer smo imali više vremena nego na prethodnim okupljanjima. Vidjećemo da vidimo kojih će 11 igrača sutra startati. Džeko će nam nedostajati, ali neko ćega morati zamijeniti. Ima tu još igrača koji bi mogli da donesu neki novi impuls u igri pa ćemo da vidimo. Moraćemo da budemo na visokom nivou ako želimo da napravimo dobar rezultat”, rekao je Robert Prosinečki.

BiH će večeras biti bez kapitena Edina Džeke, koji je prošlog vikenda slomio jagodičnu kost te je podvrgnut operacionom zahvatu.