Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužne slike iz Zenice, navijači pristižu ali ni blizu kao nekada (FOTO)

navijaci bih zenica bih austrija
FOTO fena

Navijači su počeli pristizati u Zenicu, ali četiri sata prije početka utakmice 2. kola Lige nacija između selekcija BiH i Austrije, na zeničkim ulicama ih i nema baš puno. Uprkos pobjedi na startu Lige nacija protiv Sjeverne Irske prije četiri dana. Istini za volju igra Zmajeva pod palicom Roberta Prosinečkog izgleda vrlo loše, no start pobjedom u Ligi nacija nekada bi pretvorio zeničke ulice u košnicu bez obzira na sve.

Slike koje smo nekada gledali sa zeničkih ulica kada igra reprezentacija BiH nažalost više ne gledamo.

Ulični prodavci ulaznica već sada traže samo pet konvertibilnih maraka više nego je bila njihova cijena u slobodnoj prodaji.

No, nema sumnje da će do početka utakmice cijena karata još padati. Vrlo vjerovatno da će uoči samog početka utakmice biti i jeftinije nego u legalnoj prodaji. Stadion bi ipak trebao biti dobro ispunjen, s obzirom da je u pitanju radni radni i da će veći broj navijača u Zenici stići malo prije početka utakmice.

Atmosfera koja je nekada vladala uoči utakmica reprezentacije BiH, ne samo u Zenici nego i u gradovima širom zemlje, danas je samo lijepo sjećanje. Vladavina Elvedina Begića i kompanije Nogometnim savezom BiH uzima danak.

Izmijenjeni režim saobraćaja najavljen je već od 15.30 sati, ali još nisu zatvorene za saobraćaj ulice oko Stadiona Bilino polje.