Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pojašnjenje uefa

Ukoliko BiH i Kosovo izbore EURO, neće moći u istu grupu

zmajevi aerodrom (4)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo

Iako su još uvijek daleko od plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine, novinari beogradskog Telegrafa tražili su odgovor na pitanje šta će se desiti ukoliko se na smotru najboljih evropskih selekcija plasiraju Srbija i Kosovo, te su zamolili UEFA za obrazloženje.

Iz UEFA su odgovorili da se ne mogu sastati u grupnoj fazi, kao ni BiH i Kosovo u slučaju da izbore plasman. Poznato je da se pojedine reprezentacije ne mogu sastati u kvalifikacijama, a sada je potvrđeno da se to odnosi i na grupnu fazu Evropskog prvenstva.

“Reprezentacije koje ne mogu u istu grupu su: Armenija i Azerbajdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na St. Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje “zabranjenih sukobljenih reprezentacija” odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ove reprezentacije sastanu za vrijeme turnira”, obrazloženo je iz UEFA.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo, međutim imat će šansu učiniti to kroz baraž Lige nacija. Tamo će nas u polufinalu najvjerovatnije čekati Republika Irska ili Slovačka.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.