Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Zmajevi junački pali protiv moćnih Francuza, no i dalje smo u igri

16172202336856 (1)

U drugom dijelu Francuzi su bili dominantni, čvrsti i zasluženo odnijeli sva tri boda sa Grbavice

Nogometna reprezentacija BiH poražena u 2. kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Francuska, druga reprezentacija svijeta, bila je ipak prejaka za našu selekciju.

Gol odluke u 60. minutu utakmice zabio je Antoine Griezmann, milimetarski preciznim udarcem glavom. Bio mu je to 35. gol u dresu Francuske.

Uprkos porazu, treba čestitati našim momcima na hrabroj igri i maksimalnom zalagnju tokom čitavog meča.

Ostaje žal za propuštenom prilikom Ahmedhodžića u 25. minutu, kada je Lloris spasio čist pogodak, maestralnom reakcijom.

U drugom dijelu Francuzi su bili dominantni, čvrsti i zasluženo odnijeli sva tri boda sa Grbavice.

– Igrali smo protiv najjače reprezentacije na svijetu, rezultat je takav kakva jeste. Mislim da to nije bilo loše. Nažalost, izgubili smo, ali šta se može…, kazao je nakon utakmice Elvir Rahimić, koji je i večeras mijenjao selektora Ivayla Peteva, koji je u karantinu zbog korona virusa.

– Mislim da možemo biti zadovoljni igrom, rezultatom naravno ne. Mislim da smo pokazali zube, i dokazali da možemo da igramo sa svima, kazao je nakon utakmice Rade Krunić, koji je prokomentirao i situaciju u kojoj smo očekivali da nam Italijan Orsato svira penal.

– Dobio sam udarac u leđa, po meni je bio čist penal.

Ipak, dobra vijest za BiH stiže iz Ukrajine gdje je “papiranti autsajder u našoj grupi uzeo bod. Kazahstan je odigrao 1:1, i tako zadržao Ukrajince na dva boda iz tri utakmice u ovim kvalifikacijama.

Borbi za baraž će se voditi do posljednjeg kola, vjerovatno između BiH, Ukrajine i Finske. Za sada je sve otvoreno. Zmajevi naredni meč igraju u Francuskoj, 1. septembra, kada se i nastavljaju kvalifikacije za Mundijal 2022.