Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Džeko nakon Francuske: Nismo razočarali, žao mi je što šef nije bio s nama

16172217234216 (1)

Džeko žali za situacijom iz prvog dijela kada je Lloris nevjerovatnom reakcijom skinuo udarac Ahmedhodžića

Francuzi su pobijedili na Grbavici, odnijeli sva tri boda…

– Ne znam koliko zasluženo, bila je prva reakcija našeg kapitena Edina Džeke.

– Nažalost, tako je. Sigurno da nismo razočarali, iako je u pitanju poraz. Savki poraz boli, bez obzira što je protiv svjetskih prvaka.

Džeko žali za situacijom iz prvog dijela kada je Lloris nevjerovatnom reakcijom skinuo udarac Ahmedhodžića.

– Mislim da bi najrealnije bilo neriješeno. Mogla je utakmica otići ona obje strane, da smo zabili taj gol u prvom dijelu.

Što se tiče situacije kada je Krunić tražio penal, Džeko je kazao:

– Ne znam je li bio penal, Rade kaže da jeste. Ali, ja nisam ni očekivao da će nam ga svirat, kazao je Džeko uz blagi osmjeh.

– Misli da smo dali jak otpor Francuzima, u prvom dijelu smo igrali prilično dobro. U drugom dijeli smo puno vrtili po strani, nismo loptu mogli ubaciti u šesnaest. Mislim da smo taktički odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Žao mi je što šef nije bio s nama, utakmicu je spremio na najbolji način i vjerujem da bi nam bio dodatni vjetar u leđa da igramo još bolje, kazao je kapiten Zmajeva.

Ipak, i dalje je sve otvoreno.

– Rezultat u Ukrajini pokazuje, danas nije lako pobijediti nikoga. Svaku utakmicu moraš ući sto posto ako želiš pobijediti.

– Imamo samo jedan bod, ali ja sam zadovoljan, pokazali smo da možemo. Svaka naredna utakmica će donijeti više uigranosti. Daleko je septembar, vidjećemo. Na svakoj utakmici moramo ići na pobjedu. U Francuskoj će biti puno teže nego danas, poručio je Džeko.